HEMA / Tarihi Savaş Sanatları sporunun yıllar içerisinde yaygınlaşması ile birlikte Türkiye’de HEMA ve tarihi kılıç tekniklerini öğrenmek üzere pek çok şehirde farklı ekipler / kulüpler ve topluluklar oluşmuştur. Bu yazımızda bu kulüplerden bazılarının isimleri, adres ve irtibat bilgilerini bulabilirsiniz.

HEMA / Tarihi savaş sanatlarının doğru öğrenilmesi için sporcuların kendilerini gerek ulusal ve uluslararası turnuvalarda, gerek ise dostane karşılaşmalar ile diğer ekiplere karşı sınamalarının sağlıklı ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sporcularımızı Türkiye’de HEMA ile uğraşan diğer kulüpler ve sporcular ile iletişime geçmeye ve dostane bağlar kurmaya, ortak çalışmalar ve spar’lar yapmaya davet ediyoruz.

Bu listeyi sporcularımızın başka şehirlere seyahat edecekleri zaman Türkiye’de HEMA yapan diğer ekip / kulüp ve sporculara ulaşmak için başvurabilecekleri bir referans olması amacıyla yayınlıyoruz.

Sporcularımızı diğer ekipler ve sporcular ile kuracakları ilişkilerde dostane ve saygılı davranacaklarını biliyor, Türkiye’de HEMA’nın yaygınlaşması, sportif ve teknik anlamda daha nitelikli hale gelmesi için hem kendilerini hem de diğer sporcuları geliştirecek sportmen davranışlar göstereceklerine inanıyoruz.

Eğer siz de HEMA / Tarihi Savaş Sanatları ile uğraşıyorsanız ve ekibinizin ismini listeye eklememizi isterseniz, lütfen bize [email protected] veya İletişim sayfamızda belirtilen kanallardan ulaşın.

Gladiensis - Tarihi Avrupa Savaş Sanatları
Gladiensis - Tarihi Avrupa Savaş Sanatları
2011 yılında İzmir’de kurulan ve 2013 yılında Gladiensis ismini alan topluluk, Türkiye’deki muhtemelen en köklü HEMA oluşumudur.

Halen İzmir’de çalışmalarını sürdürmektedir.

THFA
THFA
2014 yılında Deniz İnce tarafından İzmir’de kurulan THFA, bugün de HEMA çalışmalarınız sürdürmektedir.
Tarihi Savaş Sanatları Derneği
Tarihi Savaş Sanatları Derneği
2016 yılında İstanbul’da kurulan Tarihi Savaş Sanatları Derneği, HEMA, HMB ve MSF çalışmaları yürütmektedir.

https://itssb.org

Adres: İstanbul Kadıköy Lisesi, Caferağa, Moda Caddesi, 34710 İstanbul

Avrasya Tarihi Savaş Sanatları Derneği
Avrasya Tarihi Savaş Sanatları Derneği
2018 yılında kurulan Avrasya Tarihi Savaş Sanatları Derneği, Ankara’da HEMA çalışmaları yürütmektedir.
Eskişehir Tarihî Savaş Sanatları Derneği
Eskişehir Tarihî Savaş Sanatları Derneği
Eskişehir Tarihî Savaş Sanatları Derneği, 2019 yılında Poldi Horkel öncülüğünde kurulmuştur.

Telif Hakkı ve Lisans Bilgileri

Aşağıda kaynağı ve kullanım lisansı açıkça belirtilen öğeler haricinde; bu yazının özgün içeriği, Telif Hakkı ve Lisans bilgisi sayfasında belirtilen şartlara tabidir.

İçerik Telif Sahibi Telif Bilgisi
Toplu Fotoğraf (Hematolia 2018) Belirsiz Belirsiz

İlgili Yazılar

Sofya HEMA ekiplerini ziyaret