HEMA / Tarihi Savaş Sanatları sporcularının yakından tanıdığı bir firma olan Kvetun Armory, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonrası atölyesini Gürcistan’a taşıyor.

Rusya’da kurulan ve Avrupa HEMA sporcuları tarafından uzun yıllardır ürettiği kaliteli kılıçlar ve koruma ekipmanları ile tanınan Kvetun Armory, yakın geçmişte şirket ofislerini Çekya’ya taşımış ancak üretim atölyelerini ve çalışanlarını Rusya’da tutmuştu. Şubat ayının son haftasında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve bunu takiben Dünya genelinde pek çok ülkenin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlar yüzünden kapanma riski taşıyan firma, üretim atölyelerini ve çalışanlarını Gürcistan’a taşımaya karar verdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından çok kısa bir süre sonra, açıkça savaşa karşı olduklarını ve mevcut sipariş taleplerini yerine getireceklerini belirten Kvetun Armory, son yaptıkları duyuru ile taşınma haberini verdi. Bu taşınma sırasında sipariş almaya devam edeceklerini, ve bütün siparişlerde 15% acil durum indirimi yapacaklarını belirten firma, bu olağanüstü durumda taşınma ve üretime terkar başlamak için nakit ve zamana ihtiyaçları olduklarını belirtti.

Firma ile yaptığımız yazışmalarda, tekrar düzenli üretime geçmenin birkaç ay alabileceğini ve bugün verilecek siparişlerin ne zaman teslim edeceği konusunda kesin tarih veremeyeceklerini ifade ettiler.

Kvetun Armory’nin Türkiye ile sınır komşusu olan Gürcistan’a taşınmasının, kargo ile yabancı ülkeden sipariş edilen antrenman kılıçlarının gümrükte yaşadığı sorunlara yardımcı olup olmayacağını zaman gösterecek.

İlgili Yazılar

Grup Ders iptali (10 Mart 2022)
Meyer 1570 Dussack ADussack: Alman kılıç geleneğinin eğitim kılıcı